lauantai 20. heinäkuuta 2013

Rokkitytöt kisailevat missin tittelistä.

Finalistit on nyt valittu, 25 tytön ryhmä pieneni kymmeneen. Lopullinen grande finale käydään 9. elokuuta Helsingin Bar Bäkkärillä.
                                               
Itsellänihän on ollut (hieman kyseenalainen ) ilo saada kurkistaa kisan kulisseihin muutaman kilpailijattaren avustuksella. Facebookin käyttäjät arvostelevat kilpailua karuin sanoin, ja haudattua koiraa etsii useammankin missikandidaatin lähipiiri. Mikä juju on järjestää kisa, joka näytti jo ennen finalistikarsintoja valmiiksi leivotulta?

Osa semifinalisteista sai tiedon paikastaan jo ennen kuin ilmoittautumisaika oli päättynyt. Rockmissit kutsuttiin Helsinkiin kuvauksiin lyhyellä varoitusajalla ja omalla kustannuksellaan. Semifinaalikuvat tyttöjen piti maksaa itse. Otetut kuvat kuitenkin luvattiin tyttöjen omaan käyttöön. Noin kuukautta myöhemmin ilmeni, että tämä koski vain jo julkistettua semifinaalikuvaa. Osa oli pettynyt kuvien laatuun, ja sain kuulla, että useampikin tyttö olisi mieluummin toimittanut kuvan omista arkistoistaan, kuin maksanut näistä. Muutama tyttö saikin toimittaa kuvan muualta. Jälkeenpäin kilpailijoille selitettiin, että kuvaajalle maksettu hinta sisälsi noin kolmenkymmenen kuvan oton, yhden kuvan käsittelyn ja medialevityksen, ei siis kaikkia otettuja kuvia, kuten aluksi annettiin ymmärtää. Moni valokuvaaja on myös ihmetellyt semifinaalikuvien tasoa, kun kuvaajan omilla sivuilla on korkealaatuisempaa tuotantoa. Kiinnostiko kuvaajalla tämä keikka ollenkaan?

Kilpailun järjestävän tahon ja sponsoreiden toiminta on ihmetyttänyt rokkimissiehdokkaita. Kisan järjestää  ohjelmatoimisto Rockstone Agency, jonka alta löytyy pr-&mallitoimisto Angelic Showgirls. Neljä semifinalistia oli yhdistettävissä näihin nimiin.
Sponsoroiva kenkäkauppa Leeloo palkitsee finalistit upeilla uusilla koroilla, mutta jo semifinaalikuvauksissa yhtä kilpailijaa varten oli varattu Bar Bäkkärille kyseisen kaupan kengät. Huolimatta väärästä koosta näitä säästeltiin vain yhdelle tytölle. Jälkeenpäin "mainoskuva" näistä kengistä ja kantajastaan  julkaistiin Miss Rock 2013 -facebooksivulla. Miksi taas yksi tyttö saa erivapauksia ja "ylimääräistä" huomiota?

Keskustelu on käynyt kuumana Miss Rock 2013 -facebooksivulla. Potentiaalisia äänestäjiä on kiinnostanut järjestäjän toiminta, kysymyksiä on satanut, mutta ne on poistettu, tai niihin on vastattu poliittisen korrektisti.  Monesta kilpailijasta on tehty juttuja paikallislehtiin, ja linkkejä on löytynyt kisan sivuilta. Eräs kilpailija oli haastattelussaan arvostellut kisaa, ja hänen jutustaan julkaistiin vain lyhennetty nettiversio.  Kritiikki kilpailijattarien taholta ei liene sallittua.

Mä nyt omasta puolestani toivotan tasapuolisesti onnea kaikille finalisteille, josko tulevan Miss Rockin vuoden pestissä olisi hieman vähemmän epäkohtia ja porsaanreikiä! Paras (tai alusta asti tiedossa ollut...) tyttö voittakoon.


EDIT: Ilmeisesti ei käynyt selväksi, että tässä ei ole kyse minun henkilökohtaisista mielipiteistäni, vaan useampi kilpailijatar oli pettynyt kisan järjestelyyn, ja etsi äänitorvea. Minä olin se vapaaehtoinen, joka oli valmis ottamaan väistämättä odotettavissa olevan paskamyrskyn niskaani. Kaikki info on tullut kisan semifinalisteilta,  ja tämän tekstin oli tarkoitus kuvastaa heidän tuntemuksiaan asioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuiskaisit ees.